Pepinieră de conifere


Greentime SRL

va ofera o gama variata de conifere pentru gradina, perfect aclimatizati pentru temperatura din Romania.

Coniferele pot diferi dupa forma: acestia pot avea forme pirmidale, conice stranse, columnare, subtiri (fastigiata), conice largi, forma plangatoare (la fel ca si salcia), forma de tufis, forma sferica, conica ingusta, taratoare.

Deasemenea coniferele pot diferi si dupa culoare, putem avea coniferi verde inchis, verde deschis, verde-albastru, argintiu, galben, galben-verde

Coniferele sunt niste plante care sunt intretinute usor, nefiind nevoie de multa atentie asupra lor. Acestia nu se tund deloc, doar atunci cand se vrea a se face un gard-viu sau atunci cand se vrea a se da o forma plantei.

Se pot planta in orice loc nefiind nevoie de locuri exceptionale (insorite, intunecate) cu exceptie facand coniferele cu frunza albastra si argintie care trebuie plantate in locuri insorite din cauza ca lumina solara ofera frunzei o culoare mai intensa.

GINKGO BILOBA face parte din familia de conifere, avand frunzele diferite fata de celelalte conifere, neavand frunzele in forma de ac. Aceasta planta ofera un aspect similar plantelor foioase.

Conifere de gradina

intalnite mai ales in emisfera nordica, reusind sa se adapteze atat in conditii de clima foarte rece si umeda, cat si in zonele mult mai calduroase. De dimensiuni impresionante, foarte rezistenti, cu frunzisul bogat, usor de recunoscut datorita formei de ace lungi Nu toate conifere au acelasi dimensiuni, sunt varietati care se numesc conifere pitici, acestia cresc incet, au diferite culori si forme. Acestia se pot amplasa chiar si in gradini de dimensiuni mici nefiind nevoie de spatiu aditional. Ei se pot planta in orice fel de gradina..

In functie de varietate, frunzele in forma de ace, cu aroma intensa si specifica, pot avea pana la 45 de centrimetri lungime, fiind grupare cate 2 - 5. Coaja arborelui este groasa, adesea crapata, inchisa la culoare. Duritatea lemnului de pin variaza foarte mult in functie de varietate si climat.

Conifere mari sunt indicate pentru gradinile mari, asigurand atat un plus de frumusete si echilibru, cat si protectia impotriva soarelui foarte puternic si vantului. Coniferele au nevoie de mult spatiu, mai ales varietatile cu frunzis bogat, un sol relativ uscat si soare mediu. Pamantul trebuie udat des pana cand coniferul prinde radacini puternice.